Review: Bear yo yo’s – snoep van puur fruit!

Onlangs heb ik een review geschreven over de fruit peelers van fruit bowl. De fruit peelers bestonden uit fruit concentraat. Op zich niet erg maar in concentraat zijn de meeste vitamines en mineralen gevlogen. Het merk ‘Bear’ doet dat anders. Niks geen concentraat op de ingrediënten lijst, maar enkel en alleen puur fruit (oh, en een beetje zwarte wortel). Ook benieuwd wat ik van dit fruit snoep vond?

De bear yo yo’s (of fruitrolletjes) kun je vanaf augustus 2016 in de Nederlandse supermarkt vinden in de smaken aardbei, appel, mango en framboos. Een pakket van 10 fruitrolletjes (100 gram) kost 2,84 (Jumbo)/2,99 (AH) en de fruitrolletjes zijn per 2 verpakt (20 gram). Albert Heijn verkoopt de smaken aardbei, appel en mango. Jumbo verkoopt de smaken aardbei, framboos en mango.

bears2

Hoewel de fruit peelers erg plakkerig waren, vond ik deze rolletjes erg droog. De rolletjes hebben geen ‘gummy’ structuur maar zijn vrij makkelijk af te bijten. Eerlijk is eerlijk: de rolletjes vind ik er persoonlijk niet heel smakelijk uit zien. De geur is echter een ander verhaal. Ze ruiken heerlijk fruitig en zoet, erg smakelijk! De smaak is even wennen. Je kunt niet van gezond snoep verwachten dat het precies dezelfde lekkere smaak en structuur heeft als het ongezonde snoep. Ik zelf vond het wel lekker, maar mijn partner (die toch al mijn suikervrije recepten heerlijk vindt!) vond het niet lekker. Maar goed, over smaak valt niet te twisten dus dit zul je toch echt zelf uit moeten vinden.

Bear yo yo's

Oké, het smaakt goed (vond ik ;)), het ruikt lekker: maar wat zit er precies in en hoe wordt het gemaakt? De fruitrolletjes worden gemaakt door fruit samen te drukken en in een oven te bakken. Dit wordt nooit gedaan boven de 42 graden waardoor het fruit en de groente niet hun voedingswaarde verliezen.  De verpakking zegt dat zij 380 gram appels, 205 gram peren en 65 gram frambozen verwerken tot 100 gram fruit yo yo’s. Dat wil zeggen dat als je 1 portie van 20 gram (2 yo yo’s) eet, je ongeveer een driekwart appel, een halve peer en 4 frambozen binnenkrijgt. Voor de rest is er enkel een klein beetje zwarte wortel aan toegevoegd. De reden hiervoor is mij onduidelijk, misschien om een wat aantrekkelijkere kleur te krijgen. De ingrediënten zijn dus prima! De voedingswaarde ook. Per portie krijg je slechts 55 kcal binnen. Prima als je dus even wilt snoepen maar geen zin hebt in puur fruit of het ongezonde snoep. 

De fruitrolletjes zijn glutenvrij (logisch ;)), lactosevrij en zijn geschikt voor veganisten om te eten.

Zou ik het nog een keer kopen? Hmmm, ik weet het (nog) niet! Ik vond de smaak niet zo super lekker. Misschien in de toekomst voor ons zoontje als vervanging voor snoep. Maar nooit als vervanging voor fruit. Ik vond deze ingrediënten zeker beter dan de ingrediënten van de fruit peelers, maar de smaak wel echt minder.

Zou ik het adviseren? Ja, zeker. Niks mis met dit product!

Wat denk jij? Zou jij dit product kopen en waarom wel/niet?

 
2 Reacties

[…] een nieuw ‘gezond’ fruit snoepje in de schappen! Al eerder postte ik een review over Bear yo yo’s en over Fruit bowl peelers. Daar staat nu deze nieuwe variant van Katja ook tussen! Ik heb meteen […]

Antwoord

Voor actief Gezonde snoepers 4aanraders ❤

Antwoord
Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.