Review: Fruit bowl peelers – fruit snoepen!

Jaaa, snoepen! Wie houdt daar niet van? Ik in ieder geval wel. Maar ja, als je wilt afvallen en/of gezonder wilt leven, dan past snoep snoepen niet echt in datzelfde plaatje. Gelukkig zijn er gezonde alternatieven, zoals deze fruit peelers! Ik zag ze vandaag bij het boodschappen doen en ik wilde ze meteen uitproberen. Ze zijn onder andere te koop bij de Jumbo en Albert Heijn en ze kosten ongeveer 1,59 (Jumb0)/1,69 (AH) per stuk. Ze bestaan in de smaken aardbei, framboos en bosbes. Ook benieuwd wat ik er van vond?

fruit-bowl-1

De verpakking doet me vooral denken aan die kaasstrings. Dat is ook wel het idee erachter: je moet de fruitstaafjes ‘peelen’. In 1 verpakking zit 3 mini-verpakkingen (20 gram per stuk) en elke mini-verpakking  heeft 6 ‘strings’. Oh ja, deze fruit peelers zijn ook geschikt voor vegetariërs en ze zijn glutenvrij.

fruit-bowl-5

Heel handig om mee te nemen onderweg! Al vind ik de prijs best wel aan de hoge kant voor slechts 3 verpakkingen om mee te nemen. Als je de verpakking open maakt en de drie mini-verpakkingen eruit haalt, ruik je meteen een zoete geur. Dit wordt natuurlijk sterker zodra je de mini-verpakking open maakt. Heel zoet! Maar wel lekker!

fruit-bowl-6

Als je de fruit peelers er uit pakt, voelen ze erg plakkerig aan. Wel een minpuntje, maar ja, je kunt natuurlijk niet alles hebben. De smaak is echt heel erg lekker! Per ‘string’ kun je het eten, maar je kunt er natuurlijk ook wat kleinere snoepjes van snijden voor je kindje. Door de plakkerigheid is dat misschien niet zo heel handig, behalve als je, meteen na het laten eten, je kindje zijn of haar handjes kan wassen.

fruit-bowl-7

Oké, allemaal leuk en aardig, maar wat zit er nu eigenlijk in? Nou, gelukkig hoeven we ons daar ook niet veel zorgen over te maken. Het hoofdingredient is geconcentreerde appelpuree. Vervolgens zien we geconcentreerd appelsap. Als het sap (of puree) wordt geconcentreerd, wordt het water van het sap gescheiden. Dit wordt gedaan door het sap te koken waardoor het water verdampt. Helaas gaan er, door het verhittingsproces, ook vitamines en mineralen verloren. Dan zit er ook aardbeienpuree in. Het woord spreekt eigenlijk al voor zich :). Hierna volgt citrusvezel. Dit zijn vezels uit citrusvruchten en worden toegevoegd vanwege hun waterbindend vermogen en voor een betere structuur. Ook zit er pectine in. Dit is een geleermiddel en een natuurlijk product. Pectine zorgt voor een betere binding en heeft ook positieve eigenschappen voor je gezondheid (cholesterolverlagend, gunstig voor de spijsvertering). Dan zit er ook nog concentraat van de appelbes en vlierbes in en natuurlijk aardbei aroma.

schermafbeelding-2016-11-20-om-14-24-29

 

Per ‘fruit peeler’ krijg je zo’n 64 kcal binnen. Te vergelijken met een appel. Je krijgt 14 gram koolhydraten binnen waarvan 12 gram suikers (in de vorm van fructose). Ook te vergelijken met een appel!

fruit-bowl-4

 

Betekent dit dat we dit kunnen eten in plaats van een stuk fruit? Nee, dat betekent het niet. Een appel zal altijd gezonder blijven omdat de ingrediënten die in dit product zitten zodanig worden bewerkt (verhit), dat er ook een aantal vitamines en mineralen verloren zullen gaan. Het is zeer zeker een betere variant voor snoep! Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je je fruit inname gaat vervangen hiervoor.

En hoe smaakt het? Erg lekker! Smaakt ook wel echt naar snoep. Wel heel zoet, dus je als je geen zoetekauw bent, kun je dit product beter laten liggen.

Zou ik het nog een keer kopen? Ja, eigenlijk wel! Het zal geen basis-product worden maar misschien in de toekomst een keer voor ons zoontje.

Zou ik het adviseren? Ja, zeker. Als je echt de behoefte heb om te zoet te snoepen, is dit zeker een prima product om te nemen! Is het gezond? Ach ja, er is ook nog een gebied tussen ongezond en gezond. Zo zal je niet supergezond worden als je dit dagelijks eet (dan kun je beter een appel nemen), maar je zult ook zeker niet ongezond worden als je dit dagelijks eet.

Heb jij een gezond alternatief voor snoepgoed?
1 reactie

[…] fruit snoepje in de schappen! Al eerder postte ik een review over Bear yo yo’s en over Fruit bowl peelers. Bij het boodschappen doen, zag ik deze versie ook in het snoepschap staan. Ik heb meteen een pakje […]

Antwoord
Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.