Review: Havermout cups van de Albert Heijn

Ontbijt is zo’n belangrijk eetmoment van de dag en deze wordt vaak overgeslagen. Zonde, zonde, zonde! Maar ik weet ook: soms kan het niet anders. Heb je je verslapen, moet je die ene trein halen, de kinderen naar school brengen etc. Daarom ben ik voor mijn clienten ook altijd op zoek naar makkelijke ontbijtjes! Zo vertel ik vaak ook dat je heel makkelijk bijvoorbeeld deze ontbijtmuffins kunt invriezen en elke ochtend er eentje in je tas mee kunt nemen als je toch echt snel de deur uitmoet. Hetzelfde kun je doen met plakjes van deze ontbijtcake. Maar je kunt ook kiezen voor nog meer gemak (dit hoef je namelijk niet zelf eerst te bakken ;)) en kiezen voor een kant en klare havermoutcup. Bijvoorbeeld deze van de Albert Heijn. Ik zag ze vandaag in de aanbieding en besloot er twee mee te nemen om uit te testen.

In dit artikel leg ik de nadruk op de variant kokos. Er zijn nog 4 andere varianten: ahorn-pecan, bessen, fruit en pittenmix. De cups zijn 0,85 cent per stuk. Het is super makkelijk volgens de omschrijving: je hoeft enkel (gekookt) water toe te voegen! En om het nog makkelijker te maken hebben zij zelfs een streepje toegevoegd tot waar je water moet toevoegen. Handig voor onderweg als je geen maatbeker bij de hand hebt ;).

havermoutcups

 

Als we naar de ingrediënten kijken zien dat het hoofd ingrediënt havervlokken zijn. Een beetje gek om hier volkoren voor te zetten, want dat is intacte havermout altijd, maar dat zal vast leuk staan ;). Dan volgt magere melkpoeder. Magere melkpoeder is niets anders dan melk waar het vocht uit is onttrokken. Dan zit er ook weipoeder in. Weipoeder is een bijproduct wat vrijkomt bij het maken van kaas. Een hoogwaardig eiwitpoeder. Het wordt ook vaak gebruikt bij krachtsport. Helaas zit er in deze variant ook suiker. Ook zit er in de variant bessen en fruit suiker. In de ahorn-pecan variant zit suiker in de vorm van gedroogde ahornsiroop. Alleen in de pittenmix zit geen extra suiker toegevoegd. Dan zit er ook nog geroosterde kokosvlok in en natuurlijk aroma. Natuurlijk aroma vind ik altijd een beetje jammer: wat is dat precies? Dat wordt niet duidelijk.

Havermoutcups

Een portie bevat 205 kcal, prima! Ikzelf zou er wel een cracker bij eten of een stuk fruit. De binnenkant ziet er als volgt uit:Havermoutcups

Je kunt 120-160ml koud water toevoegen om de cup vervolgens 1,5 minuut in de magnetron te zetten of je kunt dezelfde hoeveelheid kokend water toevoegen. Bij beide bereidingswijze moet je naderhand goed roeren en 2 minuten laten rusten.

Havermoutcups

havermoutcupwachten

En klaar is je havermoutpap!

Havermoutpap
En hoe smaakt het? De kokossmaak is heel duidelijk aanwezig, erg lekker! Maar ook vind ik de pap te zoet. Je kunt duidelijk proeven dat er ook suiker aan is toegevoegd. Ik eet bijna geen suiker dus dan is iets al gauw te zoet. De dikte van de pap is hetzelfde als dat ik ‘gewoon’ havermoutpap zou maken in een pannetje. Dat is echt een pluspunt.

Zou ik het nog een keer kopen? Nee, maar dat komt vooral omdat ik graag de tijd neem voor mijn ontbijt en het niet nodig vind om het kant en klaar te kopen.

Zou ik het adviseren? Ja hoor, zeker als je geen tijd hebt in de ochtend. Je kunt dit meenemen in de auto of trein, samen met een thermoskan gekookt water en onderweg kun je toch lekker een havermoutpapje nemen. Wel adviseer ik om voor een andere variant te gaan, namelijk een zonder suiker (of minder) zoals de pittenmix.

Heb jij al eens een havermoutcup geprobeerd en hoe vond je het?
1 reactie

[…] de instant havermout cups van o.a. Quaker of Albert Heijn. Ik heb zelf een review geschreven over deze cups! Maarrrrr…. je kunt het ook prima zelf! Hoe? Bekijk even de video en abonneer je vooral op […]

Antwoord
Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.