REVIEW: Hema biologische volkoren letterkoekjes (+12 maanden)

Vandaag een kids-proof review! De schappen staan vol met kinderkoekjes. Zo moeilijk om een goede keuze te maken. Natuurlijk is het helemaal niet erg als kinderen een keer een koekje eten. Maar wordt het een basis-product, dan is het verstandig om een verantwoorde keuze te maken. Ik kwam deze biologische volkoren koekjes tegen van de Hema. Mijn eerste indruk was goed! Maar de belangrijkste keurmeester in huis moest het natuurlijk ook goed vinden ;).

Hema biologische volkoren letterkoekjes

De koekjes zijn, verassend genoeg, bij de Hema te koop. Ze kosten 2,25 voor 80 gram (4x zakjes van 20 gram). Per zakje koekjes betaal je dus 56 cent. Wel aan de prijs maar niet extreem duur voor een biologisch, verantwoord product. De koekjes zijn voor kinderen met de leeftijd +12 maanden.

Schermafbeelding 2017-07-02 om 13.07.25

De ingrediënten van deze koekjes zijn als volgt: 58% volkoren tarwemeel, 23% appelconcentraat, zonnebloemolie, cacaoboter, roggevlokken, smeltmeel, havervlokken, emulgator E322, rijsmiddel E500, vitamine B1, voedingszuur E330.

Meteen is duidelijk dat de koekjes dus inderdaad volkoren zijn. Geen spoortje bloem te zien! Toppie. De koekjes zijn gezoet met appelconcentraat, wat eigenlijk gewoon ingedikt appelsap is. Beter dan suiker in ieder geval! Ik zie wel E-nummers maar daar hoef je in principe niet direct van te schrikken. Emulgator E322 is lecithine. Dit is een natuurlijk emulgator die vooral uit sojabonen wordt gehaald. Rijsmiddel E500 is natriumcarbonaat (oftewel baking soda). Het wordt gewonnen uit steenzout of zeewater en is een natuurlijk rijsmiddel. Dit wordt gebruikt in plaats van gist. Prima! Het voedingszuur E330 is niets anders dan citroenzuur.

Schermafbeelding 2017-07-02 om 13.07.14

Volgens de voedingswaarde krijgt je kindje per zakje van 20 gram 89 kcal binnen en slechts 3,5 gram snelle suikers (door de appelconcentraat en de kleine hoeveelheid snelle suikers die in de volkoren melen zitten). Prima! De rest van de voedingswaarde spreekt voor zich.

Schermafbeelding 2017-07-02 om 13.07.54

De zakjes zijn wit met Jip en Janneke afbeeldingen er op. In ieder zakje zitten ongeveer 8 koekjes. Makkelijk mee te nemen maar de koekjes moeten wel direct allemaal op want terug in je zak stoppen gaat moeilijk ;).

Allemaal leuk en aardig, maar nu is de echte keurmeester aan de beurt:

Semeeteenkoekje

En hoe smaakt het? De smaak is volgens onze kleine man van 13 maanden prima :). Hij vindt ze lekker maar hij smult er niet van, zoals hij dat wel van een ander tussendoortje doet wat we hem geven (krentebolletje, gekookt eitje, fruit-groente smoothie). Ik denk dat dat vooral komt omdat hij het wat lastig eten vindt. De koekjes zijn zo klein dat hij ze niet goed kan vastpakken nog (dat ligt ook aan de leeftijd natuurlijk) om een klein hapje af te bijten. Maar tegelijkertijd zo groot dat ze ook weer niet lekker helemaal in zijn mondje passen. Zelf heb ik de koekjes ook geproefd en ik vind het prima, lekkere koekjes! Niet extreem zoet: gewoon zoals een verantwoord koekje hoort te zijn.De structuur is te vergelijken met een biscuitje, enkel iets minder hard.

Schermafbeelding 2017-07-02 om 14.40.38

Zou ik het nog een keer kopen? Ja, ik denk het wel. Maar wel als hij wat ouder is. Nu vind ik hem nog wat te jong omdat hij moeite heeft met de koekjes afhappen/eten.

Zou ik het adviseren? Ja hoor, zeker!

Wat is het favoriete tussendoortje van jouw kindje? Let me know!
Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.