REVIEW: Hero B’tween Havermout repen met amandel & karamel

Jeetje, alweer een review zul je denken? Hihi, ja inderdaad. Ik ben op review-dreef ;). Vandaag review ik de havermoutrepen van Hero B’tween in de smaak amandel en karamel. Het leek me juist leuk om deze havermoutrepen te testen en toe te lichten omdat deze compleet anders zijn dan de havermoutrepen van Bolletje Goed Bezig. Hier heb ik eerder een video over gemaakt. Deze repen zijn weer heel erg anders! 

Hero B'tween havermout

De repen zitten per 4 verpakt en kosten bij de AH 1,89. Dit wil zeggen dat je dus per reep 47 cent kwijt bent. Ze zijn bij de meeste supermarkten wel te koop, in ieder geval bij de Albert Heijn en de Jumbo. Deze repen zijn ook verkrijgbaar in de variant Cranberry en pompoenpit maar in dit artikel beschrijf ik de smaak Amandel en karamel.

Ingredienten havermoutrepen hero

Oei, ook een leesbril nodig? De foto is wat klein maar hier komt ie: volkoren havervlokken (49%), glucose-fructosestroop, kokosvet, amandelen (6%) (glucosestroop, gezoete gecondenseerde volle melk (volle melk, suiker), glucose-fructosestroop, boter, verdikkingsmiddel (pectine), stabilisator (natriumcitraat), zout), suiker, glucosestroop, emulgator (zonnebloemlecithine), zout, natuurlijk aroma.

Als je ook het filmpje van de havermoutrepen van Bolletje hebt gezien, is meteen duidelijk dat deze havermoutrepen veel meer ingrediënten bevatten. Meestal is dat geen goed teken. Bijna de helft bestaat uit havervlokken: toppie! Helaas volgt daarna glucose-fructosestroop (welke later overigens weer terugkomt in de lijst omdat dit ook in de karamelsaus zit). Dit is simpelgezegd een suiker en is een maisstroop. Gezond? Nope! Zeker niet. Hierna vinden we kokosvet, op zich prima. Amandelen komen hierna, ook goed. Karamelsaus volgt en deze karamelsaus heeft de ingrediënten: glucosestroop, gezoete gecondenseerde volle melk (volle melk, suiker), glucose-fructosestroop, boter, verdikkingsmiddel (pectine), stabilisator (natriumcitraat), zout. Weer suiker en wel meerdere keren. Dan komt weer suiker en glucosestroop (ook suiker). Behoorlijk wat suiker! Of niet? Om dat goed te kunnen bepalen moeten we naar de voedingswaarde kijken.

voedingswaarde

Als je per reep kijkt, zie je dat 1 reep 153 kcal bevat en 20 gram koolhydraten waarvan 8,1 gram suiker. Dat is te vergelijken met 2 grote suikerklontjes. De rest van de voedingswaarden zijn prima. Die suiker vind ik best veel voor een reep. De Bolletje Goed Bezig havermoutrepen hadden ‘slechts’ 3,9 gram suikers. Toch de helft!

Schermafbeelding 2017-07-02 om 13.06.18

De repen zijn erg zacht, compleet anders dan de harde havermoutrepen van Bolletje Goed Bezig. Persoonlijk hou ik meer van dit zachte al vind ik wel dat het smaakt alsof de havervlokken ‘rauw’ zijn. Als je weleens no-bake koekjes hebt gemaakt, weet je misschien wat ik bedoel. Daar moet je wel van houden! De bruine stukjes op de foto zijn de stukjes amandel. Ook meteen de enige stukjes die in de reep te vinden zijn.

En hoe smaakt het? Lekker, zoet, zacht. Zoals ik net schreef: een beetje rauw.

Zou ik het nog een keer kopen? Nee, het is mij te zoet en daardoor krijg ik snel meer trek. Ik heb niet echt een gevuld gevoel hierna.

Zou ik het adviseren? Als mega-verantwoord tussendoortje? Nope. Mij teveel ingrediënten, teveel suiker en ik merk dat ik zelf geneigd ben om meer te eten. Als gewoon een lekker tussendoortje zonder teveel gezondheidseisen: mja, best lekker hoor!

Heb jij een favoriete havermoutreep?
Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.