REVIEW: Katja VolFruit Aardbei, gezond snoep?

Yes, een nieuw ‘gezond’ fruit snoepje in de schappen! Al eerder postte ik een review over Bear yo yo’s en over Fruit bowl peelers. Bij het boodschappen doen, zag ik deze versie ook in het snoepschap staan. Ik heb meteen een pakje gekocht om te proberen.

Je hebt de de VolFruit ‘matten’ in de smaken aardbei en bosvruchten. Iedere verpakking bevat 8 porties en een totale hoeveelheid van 104 gram. Bij de Jumbo betaalde ik 2,89. Bij de Albert Heijn vind je ze voor 2,99. Hoe dit bij andere supermarkten is, durf ik niet te zeggen. Per stuk betaal je dus ongeveer 35 cent.

Ieder verpakking bevat 8 los verpakte ‘matten’

VolFruit bestaat voor 97% uit fruit. Net zoals bij de fruit peelers wordt het gemaakt van concentraat. Als het sap (of puree) wordt geconcentreerd, wordt het water van het sap gescheiden. Dit wordt gedaan door het sap te koken waardoor het water verdampt. Helaas gaan er, door het verhittingsproces, ook vitamines en mineralen verloren. Het hoofd ingrediënt is geconcentreerd appelsap, gevolgd door geconcentreerd appelpuree. Dan zie je aardbeienpuree (geen concentraat!), geleermiddel (pectine), citrusvezel, citroenzuur, natuurlijk aroma en zwarte wortel concentraat. Prima ingrediënten. Is het een vervanging voor fruit en supergezond? Nee, natuurlijk niet. Maar als je in het snoepschap staat, is dit wel een van de meest gezonde keuzes.

De ingrediënten en voedingswaarde per stuk

Per stuk krijg je 37 kcal binnen en ongeveer 8 gram suiker. Hoewel het product als voedingsclaim ‘Bron van vezels’ heeft, valt dat met bijna een halve gram vezel per stuk behoorlijk mee. VolFruit is vrij van dierlijk gelatine waardoor het ook geschikt is voor veganisten.

De ‘matten’ zijn erg fruitig en ruiken heerlijk zoet. Je kunt de matten heel makkelijk ‘scheuren’ zodat het net lijkt alsof je aardbeien veters hebt.

En hoe smaakt het? Qua structuur vind ik dit veel beter dan de andere producten die ik noemde. Ik vind het oprecht lekker! Ook mijn zoontje vond het heel erg lekker. Het is zoet en smaakt echt naar aardbei.

Zou ik het nog een keer kopen? Ja! Zeker.

Zou ik het adviseren? Als je heel graag wilt snoepen, is dit een verantwoord alternatief. Ik zou het daarom zeker adviseren met de kanttekening dat het natuurlijk geen basisproduct moet worden maar als lekker tussendoortje gegeten kan worden.

Heb jij ze al geprobeerd?
Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.