Review: Nakd ‘Bakewell Tart’ repen

Naked? Nakt? Hoe zeg je het eigenlijk? In ieder geval zijn deze Nakd repen al een tijdje in de supermarkt te verkrijgen en was ik eigenlijk wel benieuwd hoe lekker deze repen zouden zijn.  De verpakking belooft namelijk nogal wat.Dat vroeg om een review!

 

Nakedreep

De verpakking bevat 4 repen. De repen zijn te koop bij de meeste supermarkten (in ieder geval bij Jumbo en Albert Heijn) en kosten 2,89. Per reep kosten ze dus 72 cent. De repen zijn tarwe-, zuivel- en glutenvrij en zijn ook nog eens veganistisch. Nakd repen hebben veel smaken maar in dit artikel review ik de smaak: ‘Bakewell Tart’.

Ik had nog nooit van een Bakewell tart gehoord, maar het schijnt een Engelse taart te zijn met amandel. Hoe dat smaakt? Geen idee! Maar de website van Nakd omschrijft deze reep met de smaken brioche (een zoet wit brood) en amandel.

nakedopen

Als je de verpakking open maakt, komt er een klef ‘zweterig’ reepje uit. En nu laat ik het vast heel onsmakelijk klinken, maar onsmakelijk: dat is hij zeker niet! De bite is zacht en daar hou ik persoonlijk erg van! Dat ik de reep omschreef als ‘zweterig’; dat moet je maar even vergeten als je een hap neemt.

nakenopen2

Als je een hap neemt, zie je duidelijk stukjes (cashew)noot zitten maar crunchy is het niet. Ik vind het echt lekker! Een beetje te lekker, want ik nam er direct twee :O. Ik las in verschillende recensies op de site dat ze naar marsepein smaken. En dat vind ik eigenlijk ook wel! Erg zoet in ieder geval.

nakedreep2

De ingrediënten zijn simpel: 49% dadels, 35% cashewnoten en 16% rozijnen. En een vleugje natuurlijke aroma’s. Dat vind ik toch gek: de smaak van brioche en amandelen en geen spoortje amandel te bekennen (en ook geen brioche maar dat was te verwachten). Ik word direct nieuwsgierig wat die natuurlijke aroma’s dan zijn. En een ‘vleugje’… hoeveel is dat? Als ik dadels, cashewnoten en rozijnen door de blender doe, krijg ik echt een andere smaak. Maar hier kunnen we enkel naar gissen, het betekent niet meteen dat deze repen niet goed zijn. Integendeel: de ingrediënten verrassen mij op een positieve manier.

Omdat deze repen vrij veel dadels en rozijnen bevatten is het logisch dat het suikergehalte in deze repen hoog ligt. Er zit namelijk 16 gram snelle suikers in deze repen. En dat is best veel. Ook voor ‘gezonde’ suikers. Ze zijn dan ook kCal rijk. Per reep 137 kcal. Een prima tussendoortje qua energiewaarde, dat wel. Maar als je wilt afvallen is het wel van belang dat je de rest van de dag let op je suiker inname en kCal inname.

En hoe smaakt het? Zoals ik al eerder schreef: lekker! Wel erg zoet maar daar hou ik van.

Zou ik het nog een keer kopen? Nee, het snelle suiker gehalte is mij te hoog. Ik merk dat ik snel trek krijg in nog eentje of in meer zoet. Dat heeft dus niets met de smaak of kwaliteit te maken van dit product, maar eerder met mijn slechte discipline ;). Oh ja, en na het eten van 2 repen kreeg ik last van mijn buik!

Zou ik het adviseren? Ja, zeker. Als je je kan inhouden tenminste ;).

 

 
Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.