Rijkgevuld brood uit de römertopf, zonder te kneden!

In dit recept laat ik je zien hoe je een brood kunt maken, zonder te kneden, in de römertopf! De römertopf vind je in veel kringloopwinkels voor weinig. De mijne heb ik hier ook vandaan, gloednieuw en maar 2,50! Ideaal! In de winkel vind je ze ook nog maar dan betaal je toch al gauw 50 euro. De römertopf kun je gebruiken voor vlees- en visgerechten, maar ook om brood te bakken! Het wordt wel aangeraden voor iedere ‘functie’ een andere römertopf te gebruiken want de smaken kunnen in de römertopf trekken. Ikzelf gebruik hem niet heel erg vaak en heb daar nog geen last van gehad, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee ;). 

Ingrediënten voor dit brood:

  • 375 gram volkoren meel naar keuze
  • Ongeveer 100 gram noten of pitten
  • Ongeveer 100 gram rozijnen of cranberries
  • 1/2 theelepel droge gist
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels olie
  • Ongeveer 350 ml koud water
Het brood is compact en rijkgevuld.

Bewaaradvies:
Bewaar het brood in een theedoek of papieren zak. Indien je het brood in plastic bewaard, wordt hij zacht. Je kunt het brood ook prima invriezen.

Bereidingswijze:

Eetse!

Renske




1 reactie

Hoi Renske, is dit brood ook de volgende dag nog vers? Ik heb afgelopen week een rozijnenbrood met verse gist in de römertopf gebakken, maar dat was na een nacht al een stuk minder vers en lekker..

Antwoord
Laat een reactie achter aan Janneke Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.