Over mij

Leuk dat je op mijn blog komt kijken!
Mijn naam is Renske Visser en ik ben sinds juni 2014 gediplomeerd en erkend gewichtsconsulent in mijn eigen praktijk aan huis (www. afvallen-alkmaar.nl). Hiernaast ben ik oprichtster van ‘Niet zo zwaar hoor’.

Slide1

Ik heb zelf vanaf mijn vroege puberteit moeite gehad met eten, lijnen en mijn eigen lichaamsbeeld. Eetbuien of juist dagen niet eten waren mij niet vreemd. Spiegels waren lastig, want ik wilde obsessief naar mijzelf kijken maar het beviel me nooit wat ik zag. Alles had een lading. Iedere verjaardag, iedere feestdag of evenement want niet alleen waren daar andere mensen (en wat zouden die wel niet van mij denken?) maar ook zijn veel sociale evenementen gelinkt met eten. Op een moment was ik het zat om altijd maar op te moeten letten en besloot ik , na een tip van iemand, om toe te geven aan al mijn eetbuien en gewoon te eten wat ik wilde. Dingen die niet mogen zijn altijd aantrekkelijker dan dingen die wel mogen, dat was het idee. Eten zou minder aantrekkelijk worden als het mag. Ik zou dan tuurlijk wel aankomen, maar na een tijdje zou de zin voor ‘verkeerd’ eten verminderen en daarbij ook langzaam die extra kilo’s die er aan zijn gegeten. Nou, ik heb er van genoten; alles eten wat ik wilde! Maar het resulteerde ook in 20 kilo extra lichaamsgewicht en ik was nog steeds elke dag obsessief bezig met eten. Hmmm, die methode ging voor mij dus niet op.

Door mijn studie ‘Gewichtsconsulent’ heb ik een beter beeld van gezond eten gekregen, maar vooral door mijn nieuwe manier van denken ben ik nu succesvol bezig die extra aan gegeten kilo’s er weer af te krijgen. Dat ik kilo’s verlies is natuurlijk ontzettend fijn, maar vooral mijn geluk is gestegen en dat vind ik eigenlijk nog belangrijker.

In het dagelijks vrije leven knuffel ik met mijn zoontje, zeur ik over mijn huidige zwangerschapskwaaltjes, maak ik video’s, eet ik lekkere lunches, bak ik gezonde koekjes, ga ik graag naar vriendinnen of familie toe en geniet ik van de dag!

NIET ZO ZWAAR HOOR!
Niet zo zwaar hoor is een blog met als doel een gelukkiger en gezonder (gezins)leven. De naam verwijst naar een manier van denken. Wij denken veel te zwaar over eten, ons lichaam, afvallen en het leven. We maken het onszelf moeilijk om negatieve gedachten te koppelen aan verschillende dingen die we in het leven mee moeten maken. Sommige gebeurtenissen zijn nu eenmaal onvermijdelijk, maar onze gedachte erbij kunnen wij wel zelf beïnvloeden. ‘Niet zo zwaar, hoor’ kun je eigenlijk bij alles denken en zet je weer met beide benen op de grond.

– ‘Dit koekje heb ik nu al gegeten, dus de dag is toch al verpest. Nu kan ik net zo goed alle koekjes op eten.’ Niet zo zwaar, hoor! Is het echt waar dat je dag is verpest door 1 koekje? Of is dit een te zware gedachte?
– ‘Ik ga niet naar dat feestje, men zal vast denken dat ik te dik ben.’ Niet zo zwaar, hoor! Denk je niet dat mensen meer bezig zullen zijn met je aanwezigheid dan met je gewicht?
– Maar ook: ‘Ik mag absoluut geen patat eten, dit is niet gezond.’ Niet zo zwaar, hoor! Af en toe een patatje is echt niet levensgevaarlijk.

Met deze blog wil ik jullie een lichte kijk geven op voeding en het leven in het algemeen. Want het is natuurlijk belangrijk om gezond te zijn en hiernaar te streven, maar vergeet vooral je eigen geluk en vreugde niet.

Heel veel plezier op mijn blog!

 

4 Reacties

wat erg!!!! je noemt jezelf gewichtsconsulent?? ik heb 1 filmpje van je bekeken op youtube waar je vlierbloesemsiroop maakt…. wow!!! die mensen zullen veel aankomen in gewicht…. al die suiker!!! niet normaal!!! terwijl vlierbloesemlimonade zonder suiker zo lekker kan zijn…. zonde van je naam of van het beroep dat je gekozen hebt… en de tekst die eronder staat zou ik ook aanpassen… “schijnt ontstekingsremmend te werken” haha als je mensen advies geeft moet je er natuurlijk wel verstand van hebben… googlen kan iedereen… “echte natuurlijke limonade” 50% geraffineerde suiker bedoel je? zo kun je poep nog lekker maken…. blog goed of blog niet!! dit is gewoon mensen voor de gek houden… of hou je jezelf voor de gek??

Antwoord

Hoi,

We nodigen je graag uit om je aan te melden bij De Ultieme Mamablogs lijst!

Op die manier krijgen meer mensen je blog te zien, en het is goed voor de Domain Authority van je blog en je webshop.

Mocht je interesse hebben, dan is hier de link: https://www.demamablogs.com/p/meld-je-blog-aan.html

hartelijke groet,

Het Mamablogs Team

Antwoord
Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.