Stoofpeertjes cake met rozijnen

Het is herfst en daar hoort deze verantwoorde stoofperen cake bij! Ik ben echt gek op stoofpeertjes en de smaken en geuren die daarbij horen. Heerlijk, als er een pan met stoofperen op staat. Ik maak meestal meerdere porties, deze weck ik in kleine potjes om iedere avond een portie op te warmen. Genieten! Omdat ik graag recepten plaats welke in het seizoen horen, heb ik deze keer een portie stoofpeertjes ‘opgeofferd’ om deze cake mee te maken. Het was een probeersel, maar prima gelukt! Vooral de gewelde rozijnen in stoofperensap is een aanrader in een cake.

De cake kan prima als tussendoortje, of zelfs als ontbijt (neem er dan wel 2)! Deze cake bevat namelijk slechts 150 kcal per stukje en door de volkoren meel en de havermout lekker veel vezels en maar weinig vet. Je bent, na een stukje, goed verzadigd.

Voor deze cake hebben we nodig:

  • Een kleine springvorm van ongeveer 18 cm
  • 75 gram volkoren meel
  • 25 gram havermout
  • een theelepel bakpoeder
  • 1 1/2 eetlepel speculaaskruiden
  • 60 gram roomboter
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 3 eetlepels honing
  • 75 gram rozijnen, een dag geweld in stoofperensap of druivensap
  • 1 heel stoofpeertje of 4 kwarten, zo droog mogelijk

Natuurlijk maak je de stoofpeertjes ook zelf! Hoe maak je deze alcoholvrij en zonder geraffineerde suikers? Bekijk dan even dit recept voor stoofpeertjes.

Voor de bereidingswijze, zie de video:

 




Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd