Het huis ruikt heerlijk! Kaneel, piment en kruidnagel in combi met Merlot druivensap en de welbekende stoofpeer! Ik heb drie potten gevuld en geweckt (en een portie opgegeten) zodat ik de komende weken een portie stoofpeertjes kan pakken uit de kast als ik dat wil. Hoe ik het maak? Heel simpel:
Ingrediënten voor ongeveer 4 porties:
- Ongeveer een kilo Gieser Wildeman peren
- 350 ml rode druivensap (ik gebruik het liefst de Merlot druivensap van de Albert Heijn Excellence uit het koelvak maar het kan met iedere rode druivensap)
- 100 ml water
- 1 ceylon kaneelstokje
- 4 piment korrels
- 2 kruidnagels
- Eventueel een steranijs
Bereidingswijze:
- Schil de peren. Je kunt ze als hele peertjes ‘stoven’ of je haalt eerst het klokhuis er uit om ze in vier parten te snijden.
- Doe dan alle ingrediënten in een grote pan, inclusief de peren, en laat de peren ongeveer een uur stoven. De peertjes moeten een mooie roze/rode kleur hebben.
Bewaaradvies:
Je kunt de stoofpeertjes meteen opeten, invriezen of ze zijn een paar dagen in de koelkast houdbaar. Zelf doe ik de kokende peertjes met sap in schone potten met schroefdeksel. Ik draai dan de potten voor minimaal 5 minuten zodat de potten stoofpeertjes vacuüm kunnen trekken. Als je de deksel niet kunt indrukken, is de pot vacuüm. Zo kun je de stoofpeertjes enkele weken bewaren zonder extra koeling maar wel op een donkere plek.
Als je deze stoofpeertjes door 4’en deelt, dan bevat 1 portie van deze stoofpeertjes ongeveer 195 kcal, 44 gram koolhydraten, 0 gram vet, 1 gram eiwit, 4 gram vezels.
Je kunt deze stoofpeertjes ook verwerken in een heerlijke gezonde stoofpeertjes-cake!
Eetse!
Renske
1 reactie
Stoofpeertjes cake met rozijnen – NIET ZO ZWAAR HOOR 14/10/2018 at 20:59
[…] is herfst en daar hoort deze verantwoorde stoofperen cake bij! Ik ben echt gek op stoofpeertjes en de smaken en geuren die daarbij horen. Heerlijk, als er een pan met stoofperen op staat. Ik maak […]