Taai taai poppen maken!

Ken je die goedkope zakken met taai taai poppetjes in de supermarkt? Laat deze alsjeblieft liggen en maak je eigen taai taai poppen! ZO lekker! Daar kan geen goedkope taai taai aan tippen. In deze video laat ik je zien hoe je heel simpel je eigen taai taai kunt maken. Ik maak gebruik van een ouderwetse, en een zelfgemaakte taai taai plank maar ook van een koekjesuitsteker. Ook als je geen taai taai plank hebt, kun je dus taai taai poppetjes maken.

Deze plank komt uit 1920 en gebruik ik in de video!

Een stukje geschiedenis over taai taai:
In 1660 veroverde een Nederlandse vloot een Spaanse vloot die volgeladen was met koeken. De Nederlandse vloot nam de koeken in beslag en bracht ze mee naar Nederland. De reis naar Nederland duurde maanden en de koeken waren hard en taai geworden.  Zie hier: de taai taai. Tegenwoordig worden de taaitaai poppen vooral met Sinterklaas gegeten, mogelijk omdat de specerijen in de koeken vroeger nog erg prijzig waren en daarom alleen bij feestelijke aangelegenheden werden gebruikt.

Ik heb de taai poppen ingepakt in oude koekzakjes welke gebruikt werden in de banketbakkerszaak in de Sinterklaas periode.

Ingredi├źnten:
215 gram zeeuws bloem
215 gram roggebloem
10 gram bakpoeder
4 eetlepels gemalen anijszaad, ik doe er ook nog een klein beetje kaneel en nootmuskaat bij
140 gram honing
200 gram lichte basterdsuiker
1 ei
Ook heb je nodig 100ml water.

Wil je weten hoe je je eigen taai taai poppen maakt? Bekijk dan de complete video:

Deze video is onderdeel van de Sint Specials. Heb je mijn vorige Sint Special al gezien? Hierin maak ik speculaas poppen met een speculaasplank.

Hoe je de BESTE speculaaskruiden maakt, zie je in deze video.

Eetse!
Renske


Dit vind je misschien ook leuk:1 reactie

[…] je mij kent, dan weet je dat ik hou van baktradities. Zo bak ik met Sinterklaas graag taai taai poppen en speculaas met oude koekplanken, suikerbeestjes en marsepein figuren met oude marsepeinen mallen. […]

Antwoord
Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.