Vegan bolognese saus met ‘kaasvrije’ Parmezaanse kaas

Begin dit jaar zijn we gestopt met rundvlees eten. Wat ik stiekem toch een beetje mis, is mijn eigen spaghetti met gehakt en tomatensaus. Superlekker vind ik dat. We vervangen nu rundergehakt met kipgehakt, maar we willen steeds meer plantaardig gaan eten. Ik zocht daarom een lekkere pastasaus. En die heb ik gevonden! Disfunzione Erettile https://erectileed.com

Ingrediënten voor ongeveer 4-6 porties:
– 500 gram gezeefde tomaten
– 1 middelgrote ui, fijn gehakt
– 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
– 250 gram champignons, fijn gehakt
– 125 gram cherry tomaatjes, klein gesneden
– 100 gram gedroogde, gewassen rode linzen
– 1 eetlepel misopasta
– 1 theelepel kruidenmix naar keuze, ik gebruik Mexicaanse kruiden zonder zout van de toko
– 1/4 theelepel gedroogde basilicum
– 1/4 theelepel gedroogde oregano
– 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder

Ingrediënten voor ‘kaasvrije’ Parmezaanse kaas:
– 35 gram paranoten
– 35 gram amandelen
– 15 gram edelgistvlokken

Bereidingswijze saus:
1. Kook de gedroogde linzen gaar in een laag water.
2. Verwarm de gezeefde tomaten in een grote koekenpan of wokpan, samen met de ui en de knoflook, voor ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
3. Voeg dan de champignons toe en laat ongeveer 2 minuten meekoken.
4. Doe de miso en alle kruiden er bij en roer goed door.
5. Voeg de gaargekookte linzen, met 150ml kookvocht of water, samen met cherry tomaatjes toe en laat de saus op laag vuur ongeveer 15 minuten sudderen.

Bereidingswijze voor een potje Parmezaanse kaas:
1. Maal de ingrediënten in een hakmolen fijn. Bewaar in de koelkast.

Serveer met volkoren spaghetti of andere pasta.

Wij eten twee keer van dit sausrecept met zijn drietjes. Eet je de saus met zijn vieren op, dan krijg je ongeveer 150 kcal binnen. Eet je met zijn drietjes, de saus in 2x op (dus 6 porties), dan krijg je ongeveer 100 kcal binnen. Je krijg ook ongeveer 1 gram vet binnen, 6,5 gram eiwit, 15 gram koolhydraten en 6 gram vezels.

Eet smakelijk!

Renske




5 Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.