Vegan burgers van zwarte bonen

Onlangs kreeg ik van Uitgeverij Passie het ‘Hoe overleef je? Kookboek‘ van Michael Greger om te lezen en recepten uit te proberen. Wat een mooie bundel van plantaardige recepten! Op een avond ging ik, gewapend met een memoblokje, alle recepten langs en bij ieder recept deed ik een memo-papiertje. Toen ik klaar was, zat het hele boek vol met papiertjes! Het volgende recept was direct favoriet vanwege de heerlijke foto die er bij stond: zwarte bonenburgers!

Ingrediënten:

  • 100 gram havermout
  • 65 gram walnoten, gehakt
  • 1/4 theelepel kurkuma
  • 75 gram ui, fijngehakt
  • 30 gram paddenstoelen, fijngehakt
  • 250 gram zwarte bonen (gekookt)
  • 2 eetlepels tahin
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 1 eetlepel edelgist
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 2 theelepels witte misopasta
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder

Bereidingswijze:

  1. Pulseer de havermout, de walnoten en de kurkuma in de keukenmachine.
  2. Voeg de ui, paddenstoelen, de zwarte bonen, de tahin en lijnzaad toe en pulseer tot een massa.
  3. Voeg ook de resterende ingrediënten toe en meng alles goed.
  4. Verdeel het mengsel in 4 ballen.
  1. Druk de ballen plat tot ongeveer 1,5 cm dikte.
  2. Laat de burgers minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe de burgers hierop.
  5. Doe in de oven voor 25 minuten, keer ze tussentijd een keer om.

Je kunt de burgers ook prima invriezen! Een aanrader om te maken zodat je altijd een voorraadje plantaardige burgers hebt.

Het boek is ook echt een aanrader. Je kunt dit kookboek onder andere bij bol.com vinden.

Wel een kritiek puntje: de foto bij dit recept in het boek is duidelijk van een ander recept of bereidingswijze. Een compleet andere kleur en dikte van de burger terwijl ik precies dezelfde stappen heb opgevolgd. Ook ziet de burger er ‘vettig’ uit, terwijl je hem in de oven moet bereiden en er geen sprake is van vet. Er zijn meerdere recepten waarbij foto’s staan die niet lijken op het eindresultaat. Maar desalniettemin, er zitten heerlijke recepten bij!

Informatie over het boek:
Titel: Hoe overleef je? Kookboek
Ondertitel: Meer dan 100 recepten om ziekte te voorkomen en om te keren
ISBN: 9789492847010
Auteur: Michael Greger, Gene Stone
Prijs: € 30,95
Aantal pagina’s: 272
Verschijningsvorm: Paperback
Afmeting: 17 x 24 cm
Verschijningsdatum: mei 2018

Eetse!

Renske




Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd