Volkoren bolletje met tonijnsalade

Tonijn, ik ben er gek op! Ik maak vaak deze tonijnsalade op een volkoren bolletje en wil het graag met jullie delen:

Ingrediƫnten voor ongeveer 3 porties:

  • 1 zacht volkoren bolletje
  • 1 blikje tonijn in olie (uitlekgewicht 100 gram)
  • 1/2 geschilde frisse appel
  • 1/2 ui
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel yogonaise
  • Bieslook
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Laat de tonijn uitlekken en doe de tonijn in een schaaltje.
  2. Snij de appel en de ui in kleine blokjes.
  3. Voeg deze toe bij de tonijn.
  4. Knip het bosuitje en bieslook fijn over de tonijn heen.
  5. Doe de eetlepel yogonaise (of mengsel van mayonaise en magere yoghurt) er bij, samen met zout en peper, en meng goed samen.
  6. Snij de volkoren bolletje open en doe ongeveer 1/3 van de tonijnsalade erop. De tonijnsalade kun je enkele dagen in de koelkast bewaren.

Zonder volkoren bolletje levert de tonijnsalade per portie 110 kcal, 5,5 gram vet, 9 gram eiwit, 5 gram koolhydraten en 1 gram vezels.

Met volkoren bolletje levert deze lunch per portie 235 kcal.

Eetse!

Renske




Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd