Tonijn, ik ben er gek op! Ik maak vaak deze tonijnsalade op een volkoren bolletje en wil het graag met jullie delen:
Ingrediënten voor ongeveer 3 porties:
- 1 zacht volkoren bolletje
- 1 blikje tonijn in olie (uitlekgewicht 100 gram)
- 1/2 geschilde frisse appel
- 1/2 ui
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel yogonaise
- Bieslook
- Zout en peper
Bereidingswijze:
- Laat de tonijn uitlekken en doe de tonijn in een schaaltje.
- Snij de appel en de ui in kleine blokjes.
- Voeg deze toe bij de tonijn.
- Knip het bosuitje en bieslook fijn over de tonijn heen.
- Doe de eetlepel yogonaise (of mengsel van mayonaise en magere yoghurt) er bij, samen met zout en peper, en meng goed samen.
- Snij de volkoren bolletje open en doe ongeveer 1/3 van de tonijnsalade erop. De tonijnsalade kun je enkele dagen in de koelkast bewaren.
Zonder volkoren bolletje levert de tonijnsalade per portie 110 kcal, 5,5 gram vet, 9 gram eiwit, 5 gram koolhydraten en 1 gram vezels.
Met volkoren bolletje levert deze lunch per portie 235 kcal.
Eetse!
Renske
1 reactie
Karin 22/01/2023 at 21:41
Wat een geweldige smakelijke kruidcake