Deze volkoren speculaas-spelt koekjes, gemaakt met verschillende granen, zijn ideale tussendoortjes voor het hele gezin! Vooral ons zoontje van 2,5 jaar smult er van. Deze koekjes zijn ook nog eens veganistisch. Ik heb het recept gemaakt omdat ik gek ben van de speculaas koekjes uit de biologische winkel. De ingrediƫnten heb ik bekeken en ik kwam ongeveer uit op de volgende hoeveelheden, met enkele aanpassingen. Je kunt ze in rondjes maken, dan worden ze wat minder knapperig, of je kunt er lange rechthoekjes van maken, dan worden ze wat harder/knapperiger.
Ingrediƫnten voor ongeveer 12-14 stuks:
– 100 gram volkoren speltmeel
– 40 gram havermout
– 30 gram roggemeel
– 30 gram speltbloem
– 2 gram speculaaskruiden
– Theelepeltje bakpoeder
– 75 gram dadelstroop
– 90 gram plantaardige olie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Voeg de speltmeel, havermout, roggemeel, speltbloem, speculaaskruiden en bakpoeder in 1 kom.
- Voeg dan de olie en de dadelstroop toe en meng met een spatel of lepel tot een mooi kneedbaar deegje ontstaat.
- Rol er kleine rondjes voor en maak ze plat op een met bakpapier beklede bakplaat of maak er een andere vorm van.
- Zet ze in de oven voor ongeveer 10-15 minuten.
De koekjes zijn per stuk ongeveer 125 kcal. Eet ze dus niet allemaal tegelijk op ;), maar gebruik ze als verantwoord tussendoortje naar het werk, school of gewoon even tussendoor bij de thee of koffie. Je kunt ze ongekoeld bewaren.
Eetse!
Renske