Walnoot-abrikozen muffins

Onlangs maakte ik een heel lekkere appeltaart van verantwoord deeg. In dat deeg gebruikte ik ook abrikozenjam. Maar zelf eet ik dat eigenlijk nooit, ik vind het te zoet op brood: suikervrij, halvajam of gewoon.  Dus ik ging op zoek naar een recept waar ik nogmaals deze jam in kon gebruiken en dit recept vond ik op de Hero site. In het originele recept staat ook een topping van roomboter en poedersuiker, maar die laat ik even achterwege ;).

Ingrediënten voor 6 stuks:

  • 3 eetlepels abrikozenjam (suikervrij (bij de natuurwinkel te verkrijgen), halvajam of gewoon)
  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 50 gram roomboter
  • 75 gram volkoren meel
  • 75 gram havermout
  • Handje walnoten in kleine stukjes
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Prak de banaan en klop deze samen met de jam, ei en roomboter (of doe alles in een staafmixer!).
  3. Meng de droge ingrediënten vervolgens in een kom en voeg hier het bananenmengsel bij.
  4. Schep in een muffinvorm (of meerdere vormpjes) en zet in de oven voor ongeveer 30 minuten.

De muffins hebben verantwoorde ingrediënten, maar geven je wel 200 kcal per muffin. Niet achter elkaar op eten dus ;). Je kunt ze bij het ontbijt eten, in plaats van deze ontbijtmuffins, met een flinke eetlepel kwark en een stuk fruit in stukjes/schijfjes/plakjes. Of natuurlijk als tussendoortje. Deze muffins zijn makkelijk mee te nemen in een (boterham)zakje naar school of naar je werk. De muffins leveren je verder 11,5 gram vet, waarvan 5 gram verzadigd vet, 5 gram eiwit, 21,5 gram koolhydraten en 3 gram vezels.

Eetse!

Renske

Walnoot-abrikozen muffin




Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.