Witte koekkruiden

Ik ben echt gek op speculaas. Het liefste maak ik mijn eigen speculaaskruiden. Deze mix is veel rijker en warmer van smaak dan de mixen in de supermarkt. Ook ben ik gek op de historie. Zo verzamel ik oude koekplanken waar ze vroeger speculaaskoeken op maakte. Ik heb ook een leuke koekplank van een haan. En nu het bijna Pasen is, wilde ik graag met die plank koeken maken. Maar niet ieder recept is voor de koekplanken geschikt. De print moet namelijk goed zichtbaar blijven en de koeken moeten niet gaan ‘drijven’ zoals dat heet. En nu kan ik natuurlijk de reguliere speculaas maken maar dat voelt toch een beetje als verraad naar die goede oude heer Sinterklaas. Dus besloot ik witte speculaas te maken!

Maar daar heb ik natuurlijk wel een ander soort kruidenmix voor nodig. De kaneel maakt de speculaas vrij donker. In deze mix dus geen kaneel!

Wat zit er wel in? Voor een klein potje heb je nodig:

  • 7 theelepels venkelzaad
  • 3 theelepels korianderzaad
  • 3 theelepels kardemom
  • 2 theelepels gember
  • 1/2 theelepel nootmuskaat

Je voegt alle kruiden bij elkaar in een potje en schudden maar! Je kunt het het beste even laten staan voor gebruik, zo kunnen de smaken goed vermengen.

Wil je het resultaat van de Paaskoeken zien? Voeg me dan even toe op Instagram: Renske_recepten en zo blijf je op de hoogte van al mijn uitprobeersels ;).

Eetse!

Renske

De kruiden met op de achtergrond zijn ‘grote broer’: de reguliere speculaaskruiden1 reactie

[…] Maar wat nu als je een lichte speculaas wilt hebben? Dan maak je gewoon deze witte speculaas met witte koekkruiden! Smaakt het identiek? Nee, zeker niet maar beide versies zijn wel even lekker […]

Antwoord
Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.